Strikkeklikken
#strikkeklikkalong

#strikkeklikkalong

January 12, 2022

Årets første episode! Vi snakker om året som har vært og strikkeprosjektene vi gjort, jula vi har spist og strikka oss gjennom, og hva vi planlegger for podkasten i 2022. Dette er også første episode der vi planlegger og starter vår knit-a-long: strikkeklikkallong. Kom bli med!

Vi legger opp til jul

Vi legger opp til jul

December 22, 2021

Det er snart jul, og Strikkeklikken legger opp til jul. Vi snakker om juleforberedelser, julegaver og ikke minst rabbestappe. Birthe har fått ny strikkepiff og Silje har funnet sitt romjulsprosjekt. Vi snakker også litt om KAL-en (knit a long) som vi starter i januar. Dette er siste episode før jul. Vi er tilbake onsdag 12 januar 2022. God jul og godt nyttår til alle våre kjære lyttere!

Patentstrikk

Patentstrikk

December 15, 2021

Birthe trenger et sideprosjekt, og skal prøve seg på patentstrikk for aller første gang. Vi snakker om hva patentstrikk er, hvilke teknikker som finnes og om det er en kobling mellom seilerpatent og patentstrikk? Nyt en episode kjemisk fri for for snakk om korona, nedstenging og omikron. 

Besøk av Birger Berge

Besøk av Birger Berge

December 8, 2021

Vi har hatt besøk i strikkehytta av strikke- og mønsterguru Birger Berge. Vi får en liten mønstertutorial, snakker om inspirasjon, favorittgarn, favorittpinner, hvordan strikkeutstyr er kvinnedominert, og vi får en liten brannfakkel eller to på tampen. 

 

Korona, Berlin og Birthe har tatt skiknapp

Korona, Berlin og Birthe har tatt skiknapp

December 1, 2021

Livet skjer - og etter flere ukers ufrivillig og akutt avstand er Birthe og Silje endelig gjenforent i strikkehytten. Der snakker vi om sykdom, reising, korona og strikking. Birthe lurer på om Silje sitt Noor-prosjekt egentlig er en strikkemyte, vi snakker om instafenomet #kal og Birthe avslører at hun i sitt tidligere liv har tatt skiknappen. 

Ønskereprise

Ønskereprise

November 24, 2021

Denne uken er Birthe syk, og Silje sitter atter en gang alene i Strikkehytten. Vi byr på noen glade gjenhør fra tidligere episoder, og en aldri så liten blooper bonus helt til slutt. 

Strikkeklikken feirer 1 år!

Strikkeklikken feirer 1 år!

November 17, 2021

Strikkeklikken feirer at det er 1 år siden først episode kom ut, men Silje må feire alene i strikkehytten da Birthe er i Paris på jobbreise. Vi snakker om hvordan podkasten kom til, hva vi synes er gøyest med å podde, Birthe sitt ambivalente forhold til Paris og Silje tar en trall i strikkehytta.

Strikkebøker

Strikkebøker

November 10, 2021

Strikkebøker. It's a thing, og det kan virke som at strikkebøker blir stadig mer populært. Vi snakker om hva slags type strikkebøker som finnes, hva de inneholder, og vi stiller det store spørsmålet: i all instastrikk, ravelry og mer. Trenger vi strikkebøker i 2021? Silje har tatt et drastisk valg med sin Noor genser, og Birthe brummer videre på sin Ingen Dikkedarer. 

Let‘s talk about silk, baby

Let‘s talk about silk, baby

November 3, 2021

En tur innom garnbutikken fikk Silje til å tenke over hva silke er, hva det kommer fra, hvordan det blir produsert og brukt. Vi snakker altså om silke, silkeveien, og hva man bør tenke over som forbruker. Birthe har hatt flere strikkehumper i veien siste uken, og Silje er en smule oppgitt og kommer med en anti-anbefaling. 

Ikke tull med ull

Ikke tull med ull

October 27, 2021

Vi har snakket med professor i klær og bærekraft Ved OsloMet, Ingun Grimstad Klepp, om EU sitt nye forslag for bærekraft der polyester, altså plast, rangeres som mer miljøvennlig enn for eksempel ull. Hvordan kan vi navigere, og hvordan kan vi være mer bærekraftig når vi strikker? Vi prøver å finne noen svar. I tillegg deler vi tips og svarer på spørsmål fra lytterne våre. 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App