Strikkeklikken
Tilbake fra sommerferie

Tilbake fra sommerferie

August 10, 2022

Hurra! Sommeren er over / høstens første episode av Strikkeklikken er her. Vi snakker om alt vi har strikket, opplevd, reist, spist og smørt oss med gjennom sommeren. Birthe har plukket med seg strikketips fra strikkegal nabo i Ulsteinvik, og Silje introduserer sin nye spalte: Silje snakker om farger. 

Sommerspesial

Sommerspesial

June 22, 2022

Siste episode før sommeren! De siste ukene har vært en virvelvind for Birthe og Silje, med reiser, konserter, opplevelser og selvsagt strikking. Silje har bestemt seg for sitt sommerprosjekt, og Birthe trenger en sommerhatt. Vi snakker om ting vi har gjort, og ting vi skal gjøre i sommerferien, og deler erfaring og tanker om strikking både på strand og i utmark. 

Motehistorie

Motehistorie

June 15, 2022

Vi tar en liten reise i tekstilindustriens og motens historie, og snakker litt om hvordan vi produserte klær tidligere og fabler litt om hvordan vi endte opp på toppen av det gigantiske klesfjellet. Birthe introduserer Elsa Schiaparelli, en av verdens mest kjente motedesignere på midten av forrige århundre, og vi må selvsagt innom dagens mote som inkluderer både hekling og bøttehatt. 

NM i Gåstrikk

NM i Gåstrikk

June 8, 2022

Vi snakker om pågående strikkeprosjekt, ferdigstilte prosjekt og nye prosjekt. Silje gjør seg klar for båtsesongen, og Birthe får rare låter i hodet. Vi har også sjekket ut NM i Gåstrikk og intervjuer en av pådriverne, Anita Nygård Hector. 

Litt rett og litt vrang

Litt rett og litt vrang

June 1, 2022

Vi snakker om livet, lydbok, London, Y2K, hekling og strikking. Vi tar også en runde innom passkrise, Silje sitt hagearbeid, og forteller deg hvordan du kan inkludere alle de hotteste trendene for sommeren i ett eneste strikketøy eller hekleplagg. 

Per Spook

Per Spook

May 25, 2022

Vi snakker om norsk motes gudfar; Per Spook. Spook gjorde enorm karriere i moteverdenens elite - nemlig haute couture i Paris. Hans norske bakgrunnn og tilnærming til mote var annerledes enn den tradisjonelle franske måten å kle seg på, og dette gjorde Spook svært suksessfull. Strikkeplagg og inspirasjon fra den norske strikketradisjonen var selvsagt en viktig inspirasjonkilde og signatur for Spook. Bli med på en reise gjennom Per Spook sin karriere!

Fanakoften

Fanakoften

May 18, 2022

Det er 18. mai, og vi tar en sving innom norsk bunad og andre tradisjonsplagg, men i dag snakker vi mest om fanakofta. Hvor den kommer fra, hvordan den ble og blir brukt - og hva har Kygo med dette å gjøre? Vårt bittelille dypdykk i dagens episode gir forhåpentligvis noen svar. 

Vi fangirler over strikkedesignere

Vi fangirler over strikkedesignere

May 11, 2022

Vi snakker om strikkedesignere som vi liker og lar oss inspirere av, men som vi kanskje ikke alltid snakker så mye om. Birthe gjør en referanse til Harald Eia karakteren Thomas André (som Silje fremdeles ikke skjønner), og Silje strikker videre på sitt Aftenstrikk x Rauma pledd. Og hvordan uttaler man egentlig Aegyo? Det er mulig at du ikke får svaret på det i ukens episode. 

 

Den knæsje bølge

Den knæsje bølge

May 4, 2022

Vi snakker om farger, og følger opp fra våre tidligere episoder om "den beige bølge" og fargeepisoden. Strikkeklikkens fargeekspert, Silje, er tilbake for opplyse oss videre innen fargenes verden, og vi snakker selvsagt om våre pågående strikkeprosjekter. Birthe har også en teori om hvorfor (?) vi i større grad lar håret vårt gråne når vi blir eldre.

Mote og bærekraft

Mote og bærekraft

April 27, 2022

Silje har vært på seminar, (Re)fashioning the future, arrangert av KMD og Tekstilindustrimuseet, og forteller om noe av det spennende som ble fortalt og diskutert der. Birthe kommer med en erkjennelse, og Silje er ferdig med et av sine prosjekter. 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App